Честит празник на театър "Любомир Кабакчиев"!

Честит празник на театър

Създадохме го с много упоритост и с признателност към традициите на Казанлък, но на онзи Казанлък, който беше аристократично настроен към културата и ценеше високото изкуство.

Това се случи през 1998 година.


Поздравявам екипа на Театъра, че оцелява и днес, въпреки аматьорското управление на Казанлък.


Читалище "Искра-1860" очаква да се завърнете в естествената си среда.

Васил Самарски

20.10.2020

 

160-тата си годишнина Читалище "Искра" ще чества с концерт на 2 ноември

160-тата си годишнина Читалище

С концерт под надслов „160 години искри в Долината”, Читалище "Искра" стартира поредица от  празнични прояви за отбелязване на годишнината. В програмата са включени всички  състави и школи на културната институция.
В новия творческия сезон читалищното ръководство утвърди представяне на исторически книги за "Искра", театрални спектакли, изложби и още много изненади за казанлъчани, които ще са под знака на 160-ия рожден ден.
Извънредното положение в страната и невъзможността читалищните структури да работят нормално, станаха причина Настоятелството на НЧ „Искра-1860” да промени датите на провеждане и мащаба на  празничните прояви.
Събитията за 160-та годишнина ще се провеждат при спазване на всички противоепидемиологични мерки. 

6-ти октомври 2020

 

Триумфът на Нинова - спечели безапелационно прекия избор за председател на БСП с над 80% подкрепа

Триумфът на Нинова - спечели безапелационно прекия избор за председател на БСП с над 80% подкрепа

Тя проправи пътя на нещо ново по време на световна пандемия и при жестока вътрешна и външна опозиция и съпротива


"Нинова извървя тежкия път на историческа промяна, с която наложи най-демократичния избор, в който участваха всички членове на БСП.
В света няма по-модерна форма, която въведоха българските социалисти, като се наредиха до испанските, германските, френските и английските партии.
Провеждането му беше адски трудно, защото Нинова проправи пътя на нещо ново по време на световна пандемия и при жестока вътрешна и външна опозиция и съпротива. Намесата отвън дойде от други партии, които заедно с вътрешната опозиция направиха многобройни опити да бламират прекия вот. На моменти вътрешната опозиция беше много по- ожесточена от външната и действа с опити за саботажи, ирационално и във вреда на БСП.
Нинова стоически отстоя като нито се предаде, нито се продаде като, устоя на атаките както на свои, така и на чужди. Лидерът на социалистите преведе партията през кризата, консолидира я и ѝ даде посока.
Този избор беше наблюдаван и очакван от всички политически играчи в България. Нинова нагледно показа, че както променя партията си, така може да промени и модела на управление в България", посочват още от екипа на Корнелия Нинова.

12.09.2020

<< 1  2  3  4  5  6  7 >>