Васил Самарски. Поклон!

Васил Самарски. Поклон!

Разделяме се с Васил Самарски. Коварният вирус отне Васил. Човек, който копнееше за всеки миг от живота. Обичаше всичко ново. Стъпваше там, където другите все още гледаха. Обичаше Казанлък.

Един от първите в града, започнал собствен бизнес в зората на демокрацията. Основател на „Танатос“, радио „Вис виталис“, Телевизия „ПрессТВ“ и Медийна група „Вис виталис“. Дългогодишен председател на читалище „Искра“, член на управителния съвет на АБРО. Председател на общинския съвет на Казанлък с активна работа и в политиката.  Движеща сила в стотици регионални, национални и международни проекти.  Биографията на Васил Самарски е дълга и позната.

Дните му, обаче, не стигнаха за всичко онова, което плануваше да осъществи.

А неговото символ верую бе „Свободата“. Така управляваше своя бизнес. Така работеше до сетния си дъх. Свободната воля бе и причината за многото приятели на Васил Самарски.  

Васил си отиде от този свят, но ние не се разделяме с него.  Поклон! В сърцата ни голяма част е винаги запазена за теб.

Екип медийна група „Вис виталис“

20 май 2021

 

Поклонението пред тленните останки на Васил Самарски ще се състои на 22 май /събота/ от 11:00 часа в НЧ „Искра – 1860“ гр. Казанлък.

Опелото ще се проведе от 13:00 часа в храм „Йоан Предтеча“ /зад пощата/.

 

160 години достойнство, гордост и осъзнат стремеж към просвещение и бунтарски дух на будните казанлъчани

160 години достойнство, гордост и осъзнат стремеж към просвещение и бунтарски дух на будните казанлъчани

Където и да сте днес по света - вдигнете наздравица за родната Искра

Точно преди 160 години на днешния ден се полага началото на читалищното дело в Казанлък. Народно читалище „Искра – 1860” обединява в себе си достойнството, гордостта и осъзнатия стремеж към просвещение и бунтарски дух на будните казанлъчани.

И така вече 160 години.

„Искра” преминава в дългия си път през всички предизвикателства на времето, но винаги остава да свети и в най-тежките години на града ни. Предавано от свои и атакувано от чужди, Казанлъшкото Читалище винаги се е извисявало над посредствеността и бездуховността с най-силното оръжие на просвещението и изкуството.


Хиляди казанлъчани носят в сърцата си искрицата на родната „Искра”. Гениални творци е създало, световно признати таланти е родило, всепризнати педагози, диригенти, хореографи, режисьори, сценографи, балетмайстори, актьори, певци, писатели, художници, музиканти, фотографи, танцьори, оркестранти, хористи, оператори, журналисти, учители, сценаристи и всякакви артисти.


И днес „Искра” посреща своята годишнина в условията на пандемия, но продължава да свети с факела на просвещението, за да ни докаже, че е непреходна.


Честит празник, Искристи!


Където и да сте днес по света - вдигнете наздравица за родната Искра.


На многая и благая лета! "

27.12.2020

 

Честит рожден ден на радио "Вис виталис" FM 89,3

Честит рожден ден на радио

На екипа на радиото и на неговите слушатели желая да бъдат здрави!


По традиция на своя рожден ден "Вис виталис" дарява подаръци на своите слушатели.
И тази година Ви подаряваме "Живата памет" от 22 годишната история на Казанлък и региона. Това е нашия виртуален жест към казанлъчани.


„Живата памет“ е един своеобразен радио-дневник на живота ни, интерактивен архив за събитията и хората на Казанлък и Долината, паметта за които няма срок на давност. Тя ни е необходима жива, за да знаем и помним, за да сравняваме и слагаме ред в мислите си за утре. Отвежда ни назад във времето, за да видим по-ясно бъдещето. Имаме я благодарение на всички работили и работещи в медията. Огромна благодарност към Мария Рашкова, която събираше в годините и систематизара за Вас.

Приятно четене: https://presstv.bg/living-memory/?fbclid=IwAR1AxMGM07Fso7h4AtMaipCSp-FFybiaVZLD-0Oege9bMDGwI37_pm770qk

 

 1  2  3  4  5  6 >>